NOAPTE BUNĂ, MAMĂ!

Locație: Teatrul Municipal Baia Mare – Sala Mare

Strada Crișan, numărul 8

 

 

Dată eveniment: 9 mai 2023

Ora 20:00

 

Durată: 1:15h

 

 

NOAPTE BUNĂ, MAMĂ! de Marsha Norman

 

Traducerea: Alexa Băcanu

 

Regia artistică: Vlad Massaci

 

Scenografia: Ioana Pashca

 

Cu: Dana Dembinski-Medeleanu, Andreea Grămoșteanu

 

 

Preț bilet: 80

 

 

Noapte bună, mamă! este un spectacol axat nuanțele și interpretarea actoricească, concentrându-se pe detaliile și subtilitățile relațiilor mamă-fiică.

 

Vlad Massaci a dat viață unui spectacol greu de digerat, prins în teme dure și tenebrele dureroase ale vieții. Un spectacol aproape de o confesiune, în care viețile a două femei, mamă și fiică sunt complex disecate, unde lucrurile tăinuite încep să urle, iar secretele își caută vocea.

 

Un spectacol al adevărului, în care cei din sală se vor regăsi cu ușurință, alături de fricile, neputințele, neajunsurile și visele fiecăruia. Noapte bună, mamă! nu te lasă să ieși din sală fără câteva lacrimi șterse sau înghițite, o radiografie a alegerilor și câteva întrebări apăsătoare. 

 

 

„O poveste despre greutatea lucrurilor nespuse, despre fatidicul prea târziu, despre incapacitatea noastră de a ne vorbi deschis, de a ne face timp să ne vedem, să ne ascultăm, să ne simțim, să fim acolo unii pentru ceilalți… Despre regrete, neîmpliniri, greșeli, tăceri care ucid încet, consecințe…”

Mădălina Mihai, în Cultura21 

 

 

Distribuția spectacolului:

𝑨𝒏𝒅𝒓𝒆𝒆𝒂  𝑮𝒓𝒂̆𝒎𝒐𝒔̦𝒕𝒆𝒂𝒏𝒖 este actriță de teatru, televiziune și film, nominalizată anul acesta la Premiul Gopo în categoria „Cea mai bună actriţă într-un rol principal” pentru filmul Complet necunoscuţi, pe care-l puteţi vedea pe Netflix, și care a câştigat pe parcursul timpului respectul şi simpatia spectatorilor de teatru prin roluri complexe din piese de Shakespeare, Brecht sau Neil Simon, interpretate atât pe scena mainstream (în special a Teatrului Mic) cât şi în teatrul independent. Pe Andreea o mai puteți vedea în filmul lui Andrei Huțuleac, Dogpoopgirl, pe HBO Max.

 

𝑫𝒂𝒏𝒂 𝑫𝒆𝒎𝒃𝒊𝒏𝒔𝒌𝒊 𝑴𝒆𝒅𝒆𝒍𝒆𝒂𝒏𝒖 este actriță de teatru, film și televiziune. A fost balerină la Opera Națională Româmă din Cluj-Napoca pentru un an, apoi la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanta timp de 7 ani. A debutat în roluri de film în anul 1990 și a jucat în Șobolanii Roșii – regia Florin Codre, Tinerețea lăcustelor – regia Dan Necsulea, Polul sud – regia Radu Nicoară, Idolul și Ion Anapoda – de George Mihail Zamfirescu, telenovelele Îngerașii, Aniela, Iubire și Onoare. 

 

 

Piesa de teatru „Noapte bună, mamă!” scrisă de autoarea americană Marsha Norman a câștigat în anul 1983 premiul Pulitzer și a fost nominalizată pentru Premiile Tony, la categoria „Cea mai bună piesă”.

 

Spectacolul este o producție Teatrul Mic!