Move your imagination

este un atelier de mișcare și dans dedicat liceenilor. Înțelegerea corpului și a fi în contact cu el sunt elemente cheie în lucrul scenic, dar și în viața reală. Limbajul nonverbal, cel al trupului ocupă 55% din limbaj. Astfel că, de multe ori vedem cum vorbele cuiva sunt în disonanță cu corpul său. Cunoscându-ne corpul prin mișcare și imaginație, putem intra în armonie cu el.

 

Pentru un actor, imaginația este unul dintre cei mai importanți prieteni. Atelierul își propune antrenarea acestui prieten, folosindu-ne de propriul corp. Prin mișcare, vom încerca să ne descoperim imaginația în pași de dans.

 

Corpul ne oferă posibilități de exprimare și expresii scenice puternice, pe care adesea le neglijăm. Acest atelier îți propune să îți dai frâu liber imaginației și să o lași pe ea să te conducă pe drumuri neumblate.

 

Există o singură regulă de la care nu avem voie să ne abatem și anume aceea de a ne da voie să ne surprindem!

 

Roxana Fânață este facilitatoarea acestui atelier. Este actriță și coregrafă la Teatrul de Nord Satu Mare. În anul 2019 a obținut Premiul Ștefan Iordache – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP. Teatrul-dans o face să se simtă liberă, sinceră și pofticioasă. Crede că rolul artei este de a aduce frumosul, acolo unde a dispărut, de a vindeca, de a ușura și de a vorbi despre „iluzie” și credință.