De unde ne vin ideile?

este un workshop de improv Short form în care, pe lângă jocurile pe care le învățăm, ne vom axa pe găsirea a cât mai multe rezolvări a situațiilor pe care le creăm în jocuri. Este un atelier benefic atât tinerilor mai deschiși cât și celor cărora le e greu să se deschidă și să se exprime în public.

 

Ideile vin sau întârzie să vină. De câte ori nu ne-am confruntat cu o situație dificilă, iar replicile potrivite ne-au venit abia după ce câteva ore sau zile? Ei bine, spontaneitatea e perfectibilă, iar prin mecanismele potrivite, ea poate fi antrenată. Exact asta face improvizația.

 

Improvizația aduce la suprafață aptitudini pe care nu știm că le avem, și le dezvoltă pe cele existente. Crește toleranța față de situațiile noi și necunoscute, cât și viteza de reacție, ne învață să fim ancorați în prezent și să privim lumea din jur în mod activ. Tot improvizația ne învață și importanța ascultării și a coerenței în comunicare pentru a primi și livra mesajele corecte.

 

Andrei Stan este actor de teatru și film, regizor, improvizator și formator. Are o experiență de peste 12 ani ca actor cu zeci de spectacole în care a jucat și sute de reprezentații ale show-urilor de impro. Andrei vine la acest workshop cu tot bagajul de informații și cunoștințe pe care le-a adunat, dar și cu metodele proprii pe care le-a descoperit în munca sa.