Despre Noi

În familia ARTSPOT, găsești tot ce ai nevoie pentru a intra în contact cu tine însuți, prin căi artistice și nonformale.

5/5
,,E tot ceea ce nu poti învăța pe net''
Pamela Iobaji

Suntem o Asociație Culturală de artiști care are ca scop dezvoltarea artei teatrale în rândul comunității. Construim spectacole de teatru cu adulți, liceeni, elevi de gimnaziu și școală primară pe care le jucăm în Baia Mare, și cu care călătorim la festivaluri în alte orașe (București, Constanța, Bacău, Cluj, Alexandria etc). În paralel, dezvoltăm gradul de cultură artistică și civică a tinerilor din asociația noastră, organizând pentru ei multiple activități educative. În prezent, lucrăm cu 100 de tineri grupați în 8 trupe de teatru, de care se ocupă 9 coordonatori, actori profesioniști. Mergem an de an la festivaluri importante de teatru pentru tineret dar și pentru profesioniști, trupele noastre fiind selectate de două ori să participe la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (2020 și 2022).

Suntem prezenți și în școli! De 6 ani, una din trupele noastre are ca „părinte adoptiv” Colegiul Național „Gheorghe Șincai”. Iar marea realizare este adopția unei trupe de gimnaziu de către Festivalul Internațional de Artele Spectacolului „Atelier”, cel mai vechi festival internațional de teatru din țară.

Suntem parte din stagiunea teatrală! În acești 7 ani, de când ne-am început intensa activitate, performanțele noastre au fost atât de notabile și vizibile încât, la începutul anului 2021, Teatrul Municipal Baia Mare ne-a invitat să facem parte, cu spectacolele tinerilor, în stagiunea teatrală. Spectacolele noastre sunt tratate ca spectacole ale teatrului, promovate pe toate canalele media, în toate flyerele cu programul, exact ca spectacolele profesioniste. O performanță nemaiîntâlnită în România.

,,Scriu acest review din postura de adult care se apropie de finalul primului curs de actorie. Am foarte multe de spus. Dincolo de efectul terapeutic incontestabil al acestor cursuri, mă încântă ce descopăr în mine la finalul fiecărei ședințe. Cu atât mai mult cu cât acele descoperiri se acumulează. În materie de dezvoltare personală puține activități se pot compara, ca eficiență, cu aceste cursuri de actorie pentru adulți. Fiecare întâlnire îți oferă ocazia de a ieși din zona de confort și a înfrunta temeri pe care poate nici măcar nu știai că le ai. De fiecare dată ieși victorios. Iar sentimentul că ai mai făcut un pas spre cea mai bună versiune a ta, că ai mai crescut puțin... e de neprețuit. ''
Alina Rogojan